tiistai 7. tammikuuta 2014

Terveisiä vuodelta 2013

Heipä hei ja silleen.
Heräsin tänään aikaisin ja menin yliopistolle kahdeksaksi fysiikan luennolle, jota ei pidettykään, koska luennoitsija haluaa aloittaa vasta torstaina. Menin takaisin kämpille. Kymmeneltä menin taas yliopistolle analyysin luennolle, ja puolen tunnin odottelun jälkeen joku sai kanslian ja ties minkä kautta soitettua luennoitsijalle, joka olikin päättänyt aloittaa vasta ensi viikolla. Tässä taas näimme miten informaatioketju petti ihmiskunnan. Tai ainakin analyysin kurssilaiset.
Nyt on ihan täydellinen hetki muistella vanhoja, eikös vaan?

Vilkaistaan vähän viime vuoden cosplaysaldoani. Ellen ihan väärin muista, pukuja oli 6 joista 4 oli näitä "kunnollisia" pukuja eli niitä joihin upposi enemmänkin työtunteja, kun taas 2 oli kaappicosseja joihin tein vain osasen tai pari itse.




Vuoden 2013 ensimmäinen cossi oli Gumi (Bad End Night -versio, Vocaloid), joka tuli paikkaamaan Spitfirea (Old Sleeping Forest/Inorganic Net -versio, Air Gear) Desucon Frostbiten cossina. For the record, Spitfire on vieläkin keskeneräinen.

Kasvot näyttävät jostain syystä läikikkäiltä, mutta olkoon, koska olen joku universumin onnettomin kuvanmuokkaaja. Kuvan on ottanut SevenTan, Miku-cossissa MMW.

Gumi valikoitui Spitfiren sijaiseksi, koska MinMinWitch teki cossia samaisesta Vocaloid-videosta ja suostui lainaamaan minulle peruukin. Asu oli helppo ja suht nopea tehdä, ja vannehameen rakentelua oli hauska kokeilla. Asun laatu kärsi väkisinkin kun kankaat ovat taloudellisista syistä pääosin Hitsugaya-jäämistöä (siis jämäkankaita, en ole laittanut kyseistä asua palasiksi). Lisäksi rusettien sun muiden kiinnittämiseen käytettiin hiukan liikaa hakaneuloja. Mikään hieno puku tämä ei ole, mutta kaipa sitä kerran käytti. Mahdollisesti photoshootissa käytän tätä vielä, mutta uuden coniesiintymisen todennäköisyys on jokseenkin mitätön.


Näin mainostamme Pepsodentia.


Seuraavaksi oli vuorossa vähän isompaa projektia, nimittäin Terra Branford (Final Fantasy VI / Dissidia). Tämä cossi oli käytössä kesän Desuconissa.
Kuvat on ottanut MMW.





















Terran asua oli tosi kivaa tehdä. Tykkäsin näperrellä pienempiä yksityiskohtia, ja kuvioiden maalaaminenkin oli suurimmilta osin hauskaa. Tuon jälkeen ei kuitenkaan heti tehnyt mieli tehdä toista asua, joka sisältää paljon maalaamista (:
Sukkahousut vähän jäivät harmittamaan kun niihin maalaamani kukat eivät näkyneet oikein ollenkaan. Myös kengät ovat vähän niin ja näin, mutta kokonaisuutena olin ja olen vieläkin pukuun suurimmilta osin tyytyväinen. Terraa voidaan hyvinkin nähdä myös tulevissa coneissa, mielelläni laittaisin sen päälleni uudestaan. Sitä ennen paria osaa täytyy kuitenkin korjailla.

Desuconissa nähtiin myös nämä kaappikummajaiset:

World is Mine -Kaito, mukana myös MMW Mikuna. Kuvan on muistaakseni ottanut SevenTanin sisko.

Nunchaku. Kuvan on ottanut MMW.


Animeconia ja pienimuotoista cossiryhmää varten tuli rakenneltua Ezreal (Classic skin, League of Legends). Itsehän en LoLia pelaa (haluaisin mutta läppärini ei halua), ja lähdin tähän mukaan kavereiden ehdotuksesta. Kuvat on ottanut MMW.



 Tämä asu tuli tehtyä hieman kiirellä, minkä takia lopputulos ei ole paras mahdollinen - eivätkä ne kangasvalinnat taas(kaan) loista ainakaan mahtavuudellaan, mutta jotain oikeanväristä piti löytää ja äkkiä. Vöiden tekeminen oli kuitenkin yllättävän hauskaa, samoin ase-hanska-systeemin rakentelu. Tässä vaiheessa suuret kiitokset veljelleni, joka tuli arvostelemaan purjerenkaiden kiinnitysmetodiani ja teki hujauksessa koko hommasta noin 500 kertaa nopeampaa.
Proppia en ehtinyt tehdä coniin mennessä, mutta jos/kun ehkä joskus käytämme näitä uudestaan niin ehkä se proppikin valmistuu. Kokonaisuutena ihan kiva asu, mutta järkyttävän kuuma käyttää kesällä.

Ryhmäkuvaa, mukana Chooichi (Akali), Shere (Shen) ja SevenTan (Lux).


Traconiin oli luvassa kauan odotettua D.Gray-Man -ryhmäilyä, ja sinne tein Lavin kolmannen uniformun.

Mukana SevenTan Kandana. Kuvan nappasi MMW.

Mahdollisesti suosikkikuvani koko vuodelta. Jälleen SevenTan Kandana ja MMW kameran takana.

Oioioi miten kivaa oli päästä vihdoin ompelemaan Lavin asua! Ei niinkään sen takia että tekoprosessi olisi ollut kaikin puolin mieluisa, vaan siksi että sarja ja hahmo ovat molemmat niin hirveän rakkaita. Takin kanssa oli vähän kaikenlaista pientä ongelmaa milloin minkäkin kohdan kanssa, mutta loppujen lopuksi siitä tuli ihan jees, mitä nyt vähän kireä hartioista.
Kiire tuli loppua kohden, kun opiskelukiireet ja yleinen väsymys rajoittivat cossin tekoa. Proppi jäi puuttumaan, mutta sen teen varmasti vielä jokin päivä. Mahdollisesti jopa hyvin pian, sillä Lavi saattaa lähteä mukaan uudelle conireissulle lähitulevaisuudessa.


Fanfestissa en sitten cossannutkaan mitään, mutta koska sitä raporttiani ko. tapahtumasta ei vieläkään näy eikä kuulu niin ottakaa nyt yksi kuva sieltäkin.

Sieltä se kurkkii, ja kaikki varmaan voivat jo arvata kuka otti kuvan.



Tapahtumana Fanfest oli kuitenkin tosi kiva ja mieluisaa ohjelmaa löytyi mukavasti. Tosin meitä seurasi jonkinlainen kirous, sillä monet ohjelmat joita olisimme menneet katsomaan oli peruutettu. Oli jokseenkin hassua olla ilman cossia, sillä en ole tähän mennessä käynyt juurikin tätä Fanfestia lukuunottamatta missään conissa niin, ettei minulla olisi ollut cossia ainakin toiselle päivälle.


Lopuksi vielä totean, että niistä cossisuunnitelmista, jotka minulla oli viime vuoden alussa (tai oikeastaan 2012 lopussa) toteutui Lavi ja muut jäivät odottelemaan vuoroaan. Olen hyvä pysymään suunnitelmissani, hmmh?


Näin ikään. Kiitos menneestä vuodesta, ja tervetuloa 2014!







2 kommenttia:

  1. Sulla oli monta hienoa cossia viime vuonna. :) Toivottavasti nähdään myös tän vuoden conikaudella ku se alkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sinullakin! (: Joo, toivottavasti nähdään. Oletko sattumoisin Frostbiteen tulossa?

      Poista