maanantai 11. elokuuta 2014

Animecon XI ja valinnanvaikeus

Heips! Luvassa harvinaisen kuvaton postaus Animeconista. Ohjelmien kommentointi jää myös paikoitellen heikoksi koska muisti pätkii.

Conireissuun lähdettiin Liebe-Siegt-Allesin kanssa perjantaina. Junamatka sujui ihan kivasti, eipä siitä sen enempää. Kuopiossa suunnistimme ruokakaupan kautta lattiamajoituskoululle ja saimme vallattua itsellemme hyvän paikan satunnaisesta luokasta.

Lauantaiaamuna ehkä vähän itsekseni ulisin kaivaessani Samaelin kamppeita matkalaukusta, mutta cossi ei näyttänyt kokonaisuutena päällä niin pahalta kuin olin pelännyt. Oikeanpuoleinen korva ei olisi millään halunnut asettua nätisti.
Kun L-S-A oli myös cossinsa kanssa valmis, lähdimme conipaikalle ja löysimme sieltä Sevenin ja Chooichin. Jos en ihan väärin muista niin tässä vaiheessa noudimme jälkimmäisinä mainituille aamupalaa ja minulle laastareita, kun kengät olivat jo hyvää vauhtia hiertämässä jalkojani rikki.

Lauantaina tuli käytyä useammassa ohjelmassa, ja tästä päästäänkin tuohon otsikossa mainittuun valinnanvaikeuteen. Heti yhdeltätoista alkoi kolme ohjelmaa, joista kaikkiin olisin halunnut. Päädyin pohdinnan jälkeen Mecha ja realismi -luennolle. L-S-A kävi tällä välin Parempaa cosplayta -luennolla, jonka sisällön hän kertoi lyhyesti minulle.

Yksi kelvollinen Samael-kuva, jee! Muistaakseni Chooichin kuvaama, alkeellisen jälkikäsittelyn tein itse.

Iltapäivästä kamppailtiin taas ohjelmapäällekkäisyyksien kanssa. Samaan aikaan sattuivat menemään Kun mikään ei viihdytä - paneeli, pukukilpailu sekä Corpse Party -luento. Päädyimme Sevenin ja Chooichin kanssa tunniksi paneeliin josta sitten vastahakoisesti hipsimme cossikisaan - mikä muuten oli ehkä huonoin päätös koko conin aikana. Paneeli oli nimittäin oikein viihdyttävä ja ainakin minä olisin mielelläni kuunnellut sen loppuun asti, mutta kun meillä oli paikkaliput cossikisaan ja se kuuluu coniperinteisiimme, päädyimme menemään sinne. Kääpägaala oli aluksi hauskaa seurattavaa, mutta muuttui hieman itseään toistavaksi, mikä tosin on tuonkaltaisessa ohjelmanumerossa täysin ymmärrettävää. Mutta voi pukukilpailu.
Vika ei taaskaan ollut kisaajissa, vaan heillä oli hienoja pukuja joita katseli mielellään. Toteutus ei vain taaskaan minun mielestäni toiminut. Olen varmaan aiemminkin maininnut että pidän siitä, että kisaajilta kysytään kysymys tai pari lavalla. Sitä ei ollut. Juonto oli muuten ihan jees, mutta mielestäni kisaajen pitäisi antaa poseerata rauhassa ja yleisön antaa keskittyä kisaajiin sillä hetkellä. Jatkuva puhuminen poseerausten aikana häiritsi ainakin minua ja saattoi hämmentää muutamaa kisaajaakin. Niin ja hämmentävät esittelykuvat eivät ainakaan nostaneet kisan pisteitä.
Jäkiviisaus on parasta viisautta; olisi pitänyt pysytellä kamarimusiikkisalissa.

Löytyipä sentään toinenkin kuva. Sama tilanne, eri kuvakulma. Tämän taisi ottaa L-S-A.

Loppuilta kului pienimuotoisessa photoshootissa ja hengailussa. Koska jouduimme eri majoituskoululle kuin Seven ja Chooichi, roikuimme porukalla conipaikalla melko myöhään. Lopulta käppäilimme majoitukseen ja havaitsin, että vihreä takkini oli värjännyt kauniisti valkoisen paidan ja olkapääni.

Sunnuntaina meillä oli suunnitelmissa lähteä conipaikalle aikaisin, koska L-S-A ei ollut ehtinyt saamaan nimmarilippua lauantaina. Aamutoimet sujuivat nopeampaan tahtiin kuin lauantaina, itselläni kun ei ollut cossia. Conipaikalla jämähdimme jonoon ja odottelimme Seveniä ja Chooichia. Me muut menimme portaille odottelemaan L-S-A:n jonottaessa.
Kun ovet sitten avattiin, joku huuteli ovelta että Morin nimikirjoituslippuja ei ole vielä jaossa vaan niitä voi noutaa aikaan X. L-S-A sitten poistui jonosta, ja hetken päästä huudeltiin että eikun kyllä ne on nyt jo jaossa. L-S-A:ta ei tietenkään päästetty enää takaisin paikalleen jonoon vaan tämä joutui menemään jonon hännille, ja me kiehuimme sitten siinä rappusilla että miten tällaisia asioita edes tapahtuu. Tiedotusta ei hoideta näin. Onneksi valtaosaa jonottajista ei kiinnostanut nimmariliput, joten L-S-A sai sellaisen.

Uhrasimme Sevenin kanssa AMV-kisan ja menimme kuuntelemaan Cosplayssa vituttaa kaikki -paneelia. Esiin nostetut pointit ovat varmaan käyneet mielessä yhdellä jos toisella cossaajalla, ja viihdearvo oli kohdillaan.

Tässä välissä meidän oli tarkoitus käydä nopeasti syömässä ja ehtiä FFFightiin, mutta pitkien jonojen takia myöhästyimme 10 minuuttia emmekä päässeet enää sisään. FFFight onneksi löytyi myöhemmin youtubesta.

Lopuksi kävimme vielä katsomassa esityskilpailun, joka onneksi oli tasokas. Pian tämän jälkeen meidän täytyi L-S-A:n kanssa lähteä että ehdimme junaan.

Kokonaisuutena oikein kiva con. Tuttuja näkyi vähemmän kuin yleensä, mutta perusporukka oli yhtä paras kuin aina (miinus puuttuva MMW, harmi että olet kunnollinen työssäkäyvä nuori aikuisihminen eiku).


Nyt ei ole sorsia, korvaan sen useammalla lokilla. Vasemmassa reunassa toverimme Mustanaamio-lokki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti