perjantai 27. kesäkuuta 2014

Desucon 2014 - Nyt löytyy se puputyttökin

Moimoi~ Desuconista olisi tarkoitus kirjoitella, sikäli kun siitä vielä muistan.

Perjantaina kahden-kolmen aikoihin starttasin auton ja noukin MinMinWitchin mukaan, ja sitten lähdettiin Lahtea kohti. Matka meni kivasti, kun viime Frostiinkin tuli jo ajettua niin reitti oli siitä tuttu. Ja kesäkeli paras keli, ainakin siihen asti kun taivas pimeni. Jossain puolimatkan tienoilla(?) tuli äkkiä ihan hirveän synkkää, ja sitten satoi vettä niin paljon kuin vain ikinä. Vaikka pyyhkijät olivat täydessä vauhdissa ja nopeutta ehkä 40km/h, autosta ei ollut nähdä ulos. Pysähdyttiin sitten satunnaiselle bussipysäkille ja katseltiin, että oho nyt tulee rakeita. Suht nopeasti päästiin kuitenkin jatkamaan matkaa, ja loppumatka sujui mukavasti, mitä nyt kolmesti täytyi lyödä jarrut kiinni koska vastaantulevalla meinasi mennä ohitus pitkäksi.


Synkkää oli.

Ja vettä.

Perjantain hengasimme kahdestaan MMW:n kanssa. Olimme molemmat siviileissä (minulla tosin peruukki päässä koska oma tukka ei yllättäen innostanut), joten ei ollut cossien kanssa säheltämistäkään. Kävimme Vähän homot mechapilottipojat ja kansainvälinen finanssikriisi -luennolla, jonka olin ohjelmakartasta bongannut jo ennen conia silleen tuonne pitää sit mennä. Kerrankin olimme Kuusi-salissa sen verran aikaisin että meillä oli runsaasti varaa valita istumapaikat, jee! Tähän asti on aina pitänyt tyytyä lattiaan. Ja sen verran mitä kurkin taakseni juuri ennen luennon alkua, niin todella täyttä näytti olevan. Kannatti uhrata avajaiset, haha.
Luento oli mielestäni hyvä, viihdyin mainiosti. Joihinkin kohtiin olisin halunnut pureutua vielä enemmän, mutta aikarajan puitteissa se ei ymmärrettävästi ollut mahdollista.

Muuta merkittävää perjantaina ei tainnut tapahtua. Noukimme kamppeet autolta ja menimme majoitukseen. Häiriköimme Sevenia ja muita majoitusvänkäreitä, ja lyhensin MMW:n Lily-peruukin otsatukan. Nukuin yöni tavalliseen tapaan hyvin katkonaisesti, miksen ikinä osaa nukkua kunnolla ekaa coniyötä?

Lauantaina sitten cossit päälle ja menoksi, minulla siis Terra. Koitimme ottaa vähän kuvia, mutta silmät olivat kiinni mm. kaikissa kuvissa. Niissä harvoissa, joissa silmät olivat auki, ilme oli muuten tosi hämärä. Olen vaikea kuvattava, etenkin kun pitäisi hymyillä, haha.

Yksi kiva selkäkuva onneksi löytyy! Kuvannut MMW.

Mielipide kuvauksellisuudestani.
Conipaikalta löytyi myös toinen Terra! Tuli otettua vähän yhteiskuvia.

Jossain vaiheessa Seven ja Chooichi saapuivat myös conipaikalle, ja ristiriitaisesta informaatiosta huolimatta löysimme lopulta kaikki toisemme. Kaikkien cossit olivat hyvin punaisia, mikä huvitti ainakin minua. Halvat huvit?
Kävimme katsastamassa myyntipöytäsalin ja taidekujan, ja mukaan tarttuikin pari mangaa ja yksi printti. En edes tiennyt että Seraph of the Endiä on käännetty 'virallisesti' enkuksi, olinko edes ihan awawawawa kun havaitsin tämän. :D
Kävimme myös tervehtimässä tuttuja, oli kiva nähdä teitä!

Perinteiden mukaisesti kävimme katsomassa cosplaykisat. En taida olla ihan oikea ihminen arvostelemaan kisaesityksiä kun oma lavakokemus on nollissa, mutta joistain EC-karsintaesityksistä jäi sellainen meh-fiilis. Sijoitukset menivät kyllä oikein. Hall Cosplay -kisa oli myös mainio, aivan upeita asuja.

Paras kuva.

Tässä vaiheessa päivää Terran kengät aiheuttivat jo niin suurta tuskaa, että vaihdoin ne suosiolla pois. Pian kuitenkin päätimme MMW:n ja Sevenin kanssa suunnata lattiamajoituskoululle, jotta minä ja MMW saimme vaihdettua cossit pois. Luvassa oli kuitenkin ylimääräistä draamaa, kun joku onneton sielu oli mystisesti kadottanut luokkien avaimen. Kuten kuvioon sopi, meidän majoitusluokkamme ovi taisi olla juurikin se ainoa joka oli jäänyt lukkoon. Onneksi sentään matkalaukut olivat alhaalla varastossa, mistä ne saatiin, mutta osa vaatteistani oli luokassa tyynyntäytteenä. Onneksi avain kuitenkin löytyi ja pääsimme luokkaan.

Lähdimme vielä takaisin conipaikalle pelailemaan korttia ja seuraamaan sivusta Desu Royalea. Korttipelit loppuivat kuitenkin vähän lyhyeen, ja kahden ihmisen pelit nyt eivät vain toimi, joten siirryin lueskelemaan mangaa. Jossain vaiheessa päädyimme MMW:n kanssa kuuntelemaan cosplay-valokuvauspaneelia, johon olin ennen conia ajatellut mennä mutta jonka alkaminen oli mennyt ohi. Ensin en olisi halunnut mennä sisään kesken ohjelman, mutta niin ne muutkin teki joten livahdimme myös. Paneelin jälkeen lähdimme takaisin majoitukseen.

Sunnuntaina ei tarvinnut herätä niin aikaisin, koska cossi oli paljon yksinkertaisempi. Olin taas tyhmän huvittunut, kun Biancan asu oli periaatteessa hyvin saman tyyppinen kuin Terran, mitä nyt paljon yksinkertaisempi ja mukavampi päällä. Biancaakin kuvailtiin päivän aikana vähän, ja silmäni olivat kiinni harvemmin kuin Terra-kuvissa, jee! Lisäksi ehkä kaksi ihmistä tunnisti asuni, mikä oli enemmän kuin arvelin.

Cosvisionissa ennustettu puputyttö, eiku. MMW kuvaili jälleen.

Kokonaisuutena en ollut pukuun täysin tyytyväinen, kun olin joutunut ottamaan vähän taiteellisia vapauksia esim. viitan kiinnityksen ja hihojen kanssa. Kengätkin ovat vähän sinne päin. Ihan hyvä fiilis asusta kuitenkin jäi.

Tietenkin esittelen juuri sitä rannekekättä.
Sunnuntaina käytiin katsomassa Cosplayesityskilpailu. Osallistujien vähyys tuli yllätyksenä, mutta esitykset olivat onneksi hyviä. Voittajaesitys ansaitsi ehdottomasti sijoituksensa, siinä oli monia elementtejä jotka toimivat todella hyvin yhteen. En muista koska olisin viimeksi nauranut yksittäiselle esitykselle tuossa määrin.

Ohjelmaan kuului myös AMV-kisa, jossa oli taas useita videoita joista pidin. Tunnistin ehkä enemmän sarjoja kuin yleensä? Sijoituksista olin pääpiirtein samaa mieltä, muistan että jonkun olisin valinnut toisin mutta mikä se oli, en enää muista.

Ai jai jai.

Meidän piti ensin mennä päättäjäisiin, mutta lopulta päädyimme lähtemään aikaisemmin välttääksemme pahimman lähtöruuhkan. Paluumatkalla ei tainnut tapahtua mitään mainitsemisen arvoista.

Animeconia odotellessa~

Sorsakin suunnittelee selvästi jo Kuopioon lähtöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti