sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Koulupoikakloonit Frostbitessa

Vähän aikaa mietin että kehtaanko lähettää tätä enää ollenkaan, mutta menköön kun kerran valmiina odotteli julkaisua. Aina tässä käy niin et kirjoitan raportin valmiiksi, totean et kirjoitinpa tyhmiä juttuja ja jätän julkaisematta. Sitten unohdan ja olen taas tähtitieteellisesti myöhässä, ja julkaisen saman tekstin jonka aiemmin tuomitsin kelvottomaksi. Koskaan en silti mitään opi.

Mutta Frostbite!
Kävi niin hassusti ettei minulla ole koko conista yhtäkään kuvaa. Ei omasta asusta, ei kenenkään muun asusta eikä myöskään conista yleensä. Koittakaa kestää tekstiseinää.

Ensin vähän cossista, koska en ehtinyt kirjoittaa siitä halaistua sanaa ennen conia. Yukiconin sunnuntaina siis juttelimme Sevenin kanssa siitä, miten meillä kummallakaan ei ollut mitään cossisuunnitelmia Frostiin. Jostain sitten tuli idea, että tehdään Code Geassista Lelouchin ja Suzakun koulupuvut. Aiomme muutenkin cossata tätä kaksikkoa joskus tulevaisuudessa, joten tämä oli vähän niinkuin varaslähtö. Sitä paitsi CG on hyvin mahdollisesti suosikkianimeni ikinä, joten miksipä ei.
Ongelmaksi muodostui se, että vajaan kuudensadan kilometrin välimatkalla on hankala tehdä täysin samanlaisia cosseja. Onneksi on puhelimet ja facebook.
Tämän näköinen poika.

Kankaiden ja nauhojen kanssa piti tyytyä Eurokankaaseen, että saimme molemmat hankittua samat materiaalit. Draamailimme näiden kanssa juurikin niin kauan että itse ompeluaikaa jäi viikko (eli oikeasti neljä päivää). Voi tuskaa, kun opiskeluhommiakin piti tehdä. En tuolla viikolla juuri syönyt tai nukkunut, mutta sainpa sekä cossin että koulutyöt tehtyä. Torstaina ennen conia juoksin ympäri Turkua etsimässä meille vyöt ja napit takkeihin.
Täytyy myöntää, etten ikinä ole kaavoittanut mitään ihan niin vapaalla kädellä kuin tämän takin, mutta ihme kyllä tekele näytti erehdyttävästi takilta ja jopa istui päälle nätisti. En ymmärrä.
Peruukki puolestaan oli varsinainen murheen aihe. Se kiilsi älyttömästi ja siinä oli eräs hyvin itsepintainen töyhtö. Kuuman veden, hiuslakan, talkin ja epätoivoisten suoristusrautakokeilujen jälkeenkin peruukki kiilsi ja töyhtöili kuin mikäkin kapinateini, mikä toisaalta sopi kuvioon niin hyvin että melkein teki mieli antaa olla. Loppujen lopuksi kiilto väheni jonkin verran ja töyhtö pysyi conissa siististi pinnin ja hiuslakan avulla, joten Aisu 1, peruukki 0.

Sitten siihen varsinaiseen con-raporttiin. Perjantaina hyppäsin luentojen jälkeen bussiin ja olin Lahdessa puoli kuuden aikoihin. Matkalla conipaikalle sekä rannekejonossa tuli juteltua muutamien hienojen ihmisten kanssa, mikä oli suorastaan saavutus kun ottaa huomioon miten ujo olen perusluonteeltani. Kävin kuuntelemassa Cosplayn markkinointiteoria -luennon sekä Metal Gear ja Hideo Kojiman maailma -luennon, ja viihdyin molemmissa mainiosti.
Luentojen jälkeen suuntasin majoitukseen, hengasin loppuillan majoitusvastaanotossa Sevenin kanssa ja teeskentelin kuuluvani kalustoon. Sitten jotenkin vahingossa hengasin siellä Sevenin työvuoron loppuun eli kolmeen asti. Hups?

Aamulla väsytti yllättävän vähän. Olen kai tottunut siihen että vaikka kuinka yrittäisin, nukun conimajoituksissa aina ensimmäisen yön huonosti. Odottelin Sevenin heräämistä ja söin viinirypäleitä aulassa, ja samalla päädyin taas keskustelemaan parin tyypin kanssa.

Emme pitäneet kiirettä conipaikalle lähtemisen kanssa, vaan laitoimme cossit rauhassa päälle viimeisten(?) joukossa pukuhuoneessa. Tunaroin ja sotkin housuilleni meikkivoidetta, jonka sain melkein siivottua pois. Frosticossini ovat varmaan kirottuja terveisin Gumin pitsaepisodi.

Tällä kertaa conissa oli paljonkin kiinnostavaa ohjelmaa. Halutessani olisin voinut juosta luennoilla melkein koko lauantain, mutta kaikkiin kiinnostaviin en kuitenkaan mennyt. Onneksi Desuconissa ohjelmia videoidaan aika tehokkaasti, niitä odotellessa.
Anime tieteen silmin taisi olla ensimmäinen luento jota lauantaina kävimme kuuntelemassa. Luento oli hauskaa seurattavaa, joskin silmään pistivät joidenkin lukuarvojen väärät yksiköt ja muutamat muut pikkujutut. Ei mitään isoja asioita, omaan silmään ne vain osuu herkästi kun kerran opiskelen luonnontieteitä yliopistossa.
Kävimme myös Ihmisen ja koneen rajapinnalla -luennolla, koska robotit ja etenkin kyborgit kiinnostavat aina. Luento oli selkeä ja hyvin informatiivinen.
Perinteiden mukaisesti löysimme tiemme myös cossikisaan. Esityskisan taso oli ainakin minun mielestäni korkea, ja hall cosplayt olivat myös mukavaa katsottavaa.

Loppuilta kului syödessä ja jutellessa. Vähän suunnittelimme että pitäisikö kerrankin piipahtaa iltabileissä, mutta viimeöinen valvominen alkoi tuntua illan mittaan ja päädyimme lähtemään majoitukseen.

Sunnuntai alkoi samanlaisissa merkeissä kuin lauantai, laitoimme cossit päälle emmekä pitäneet kiirettä conipaikalle lähtemisen kanssa. Sunnuntaista ei taaskaan taida olla paljoa sanottavaa, juttelimme muutamien tyyppien kanssa ja kävimme AMV-kisassa. Videoiden joukossa oli useampikin joista pidin, mutta tuomaristo hämmensi. Ymmärsinkö oikein, että kukaan tuomareista ei editoi itse? Olisin ymmärtänyt jos yksi tuomareista olisi ollut tällainen "tykkään katsoa youtubesta videoita" -tyyppi, mutta että kaikki?
Melkein menimme päättäjäisiin, mutta päätimme kuitenkin olla tosi ovelia, hakea laukut ja vaihtaa cossit pois ennen kuin narikassa ja pukuhuoneissa oli ruuhkaa.

Kokonaisuutena Frostbite oli kiva con. Olin myös ihan tosi tyytyväinen, koska olimme saaneet kiireaikataulusta huolimatta cossit valmiiksi. Koulupoikia myös tunnistettiin ihan kivasti. Erityisen hienoa oli kun muutama ihminen tuli conin aikana juttelemaan ja pääsimme kunnolla fiilistelemään sarjaa. Olitte tosi kivoja jee :D Törmäsimme myös muutamaan kaveriin, oli kiva nähdä teitäkin!

Näin loppukevennyksenä, hämmentävästi kerran meitä luultiin molempia Luluiksi ja kerran Suzakuiksi. Olimme varmaan kloonautuneet paremmin kuin luulimmekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti