sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Terraa eteenpäin + Kiire tulee kylään

Terran asu on taas hieman lähempänä sitä ihanaa tilaa, jota kutsutaan "valmiiksi" - mikä on ihan toivottavaakin, koska Desucon lähestyy hurjaa vauhtia! Melkein jo hirvittää etten saakaan kaikkea valmiiksi, mutta eiköhän tämä tästä!
Pahoittelen heti alkuun sekavaa postausta, yritän vain nopeasti kertoa, mitä on tullut tehtyä.

 
Tämä tähän, koska kuvan kanssa selityksestäni saa ehkä vähän enemmän selvää. Jos jokin asia jää askarruttamaan tai muuten vain haluaa kysyä jostain tarkemmin, niin kysykää pois.


Ensinnäkin, Terran mekko on nyt valmis. Hansikkaatkin kaipaavat enää kuviointia ranteiden kohdalle ja jonkin järkevän tavan, jolla kiinnittää ne käsisuojusasiat (tulin siihen tulokseen että ne ovat jonkin sortin armorit eivätkä osa varsinaisia hansikkaita, saatan olla väärässäkin mutta ainakin minun Terrallani on pikkuiset käsiarmorit, joista muuten tuli aika rumat kun äkkiä softiksesta ne väsäsin vailla mitään taitoa).
Huivihame on myös lähes valmis, enää puuttuvat nuo irtonaiset huivinpäät. Nekin ovat valmiina, mutta eivät vielä kiinni hameessa. Tikariasia puuttuu myös, toivottavasti ehdin tehdä sen. Vähän pelkään, että ainakin miekka jää ajan loppumisen takia puuttumaan.

 
 

Jo jonkin aikaa sitten leikin Fimo-massalla ja sain tehtyä ne jännät puikulat, joita Terralla on tuossa lantiolla olevassa helminauhassa, sekä korvakorut ja sen jännän kruunuasian tuonne takaraivolle. (Melkein taas puhun asioista niiden oikeilla nimillä kun on käsisuojusasiat, tikariasia, puikulat ja kruunuasia ja kaikki ovat hyvin jänniä, mutta kun ei tiedä termejä niin pitää soveltaa : D). Puikulat ja kruunuasia piti maalata kullanvärisellä spraylla, mistä seuraakin muistio itselle:
-Älä koskaan ikinä milloinkaan, vaikka kuinka olisi kiire, osta Tiimarista spraymaalia. Ei enää ikinä. Kyseinen maali paakkuuntui, valui, jäi epämääräisiksi kasoiksi, oli rumaa, ei peittänyt kunnolla, ei meinannut aluksi kuivua sitten millään ja kuivuttuaan irtoili palasina. Olin suunnattoman onnellinen ostaessani ihan maalikaupasta laatusprayta. Sen jälkeen kaikki oli taas ihanaa.
Kiinnitin kruunuasiaan vielä helmiä siimalla, en tosin kovin kauniilla lopputuloksella. Siima sai helmet sojottamaan ja mitä vielä, mutta kelvatkoon. Eipä tuo kruunuasia paljon näy hiusten alta.

 
Puikulat, korvakorut ja pari muuta somistetta. Vihreät kivet eivät ole vielä liimalla kiinni.
 
 

 
 
Valmis kruunuasia.
 

 
Valmiit korvakorut.

 
Kangasväriarmeija.
 
 
Terran kaikki hiussomisteet ovat valmiina ja odottelevat vain kiinnittämistä peruukkiin. Tällä hetkellä kiinni ovat vain hopeat helmet, joista toiset näkyvät kuvassa.
Nyt peruukki pitää kuitenkin saada kiharalle, mitä testailin eilen.

 
Mitähän tästä nyt sanoisi.
 
Kiharat eivät onnistuneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla, joten uusi kiharrussessio odottaa. Niin ja hankin vihdoin peruukkipään, tykkään siitä ihan liikaa! Poninhännän paino kuitenkin vetää sen aina kumoon, siksi nuo maalipurkit ovat tuolla antamassa tukea (:
 
Seuraavana vuorossa on viitan ompelu. Värjäsin viittakankaan tänään, mutta siitä lisää sitten kun viitta on kokonaisuudessaan valmis.
 
Enää puuttuvat siis viitta, sukkahousujen kuviointi, hansikkaiden viimeistely, peruukin uudelleenkiharrus, hiuskoristeiden kiinnitys, mahdollisesti propit sekä kengät. Kengät, yhyy. Vähän jännittää, että miten ne onnistuvat.

Nunchakun proppi on muuten myös edistynyt! Siitäkin lisää sitten kun se on valmis. Nyt takaisin ompelukoneen ääreen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti